FaceUP Logo

Det at være borderliner. lidt om mig.

Udgivet 01/03 kl. 21:04
Hej til jer der læser med! 
Hvis i vil høre om, hvordan det er at have borderline, så læs videre, så prøver jeg at forklare så godt jeg kan :D 
Jeg ved godt i ikke kender mig, eller aner hvordan jeg er som person, men ja, læs hvis i har lyst :D 

Jeg søger på ingen måde opmærksomhed, eller noget i den stil, det må i ikke tro. jeg har ikke behov for at søge om det. 
Jeg vil blot fortælle lidt om, hvordan det er at være mig. at være Borderliner. 


Folk er tit meget uforstående over for den måde jeg opføre mig på, og det har jeg brug for at få forklaret så godt jeg kan.

Aller først vil jeg prøve at forklare hvad borderline i det hele taget er, for der mange der ikke kender til denne psykiske lidelse, eller også vil de ikke sætte sig ind i den. På en måde kan jeg godt forstå det, da det ikke er nemt at sætte sig i hovedet at en man virkelig holder af er syg. Men for mit vedkommende er det meget vigtigt at de folk omkring mig der er tætte faktisk ved og vil sætte sig ind i hvorfor jeg kan reagere som jeg gør til tider.

Jeg har en tendens til at flyve hurtigt op i det røde felt hvis folk f.eks. kommentere noget som jeg virkelig bare syntes at man skal holde for sig selv. Men det har mange nok opfattet, derfor har jeg også mistet rigtig mange venner og bekendte og derfor syntes at det er på tide at folk kan læse hvorfor jeg reagere som jeg gør. God læsning

Kort fortalt går borderline ud på at man ser tingene sort og hvidt, enten er man elsket eller også er man hadet og derfor får man hurtigt tvivl om folk faktisk kan lide en, og det er en stor udfordring i livet. Bla. er det svært for mig at starte på en ny arbejdsplads eller en ny skole da jeg er utrolig bange for om folk kan lide mig eller ej, hvis jeg bliver den mindste smule i tvivl om at folk ikke bryder sig om mig, så kan jeg faktisk blive hjemme i flere dage i streg indtil at jeg har fået overbevist mig selv om at det er noget vrøvl.

Ved siden af det, så for mit vedkommende, så kan jeg starte dagen helt fantastisk ud, men har jeg så f.eks. problemer med at binde mit snørebånd eller hvis der er en ting jeg har glemt eller noget jeg ikke kan finde, så bryder min verden fuldstændig sammen og så går faktisk bare i seng igen.

Jeg har dog ikke forsøgt selvmord, men jeg har cuttet rigtig meget i mig selv, og det har folk også haft rigtig svært ved at forstå. Jeg har ikke gjort det for at få opmærksomhed da jeg faktisk aldrig har sagt det til nogen, men derimod bare gemt det. Jeg har gjort fordi at smerten i mit hjerte, smerten indeni er blevet for stor og uoverskuelig og derfor har jeg cuttet for at mærke smerten et andet sted. Jeg ved at der er mange der siger at det er dumt at gøre og at de bliver sure, men til jer der har denne holdning, så er det altså et råb om hjælp. Mit aller bedste råd til jer er, at i skal lytte i stedet for at dømme! Hvis man dømmer i sådan en situation kan der ske det at den der cutter misforstår situationen og gør en ende på sit liv.

En anden ting jeg har rigtig svært ved er at jeg ikke føler at folk forstår mig når jeg fortæller hvordan jeg har det. Igen, ikke fordi at jeg ønsker opmærksomhed, men når man har så mange ting i hovedet hele tiden og man kun bliver mødt med “gode” råd som f.eks. kan lyde således: “Det skal nok gå alt sammen”, “Der er lysere for enden af tunellen”, “Vend det negative til det positive”. Disse råd har jeg virkelig ikke noget at bruge til, jeg har brug for folk der lytter, folk der kontakter mig og spørger til hvordan jeg har det, folk der tager mig med ud. Jeg sidder faktisk for det meste bare her bag skærmen, Jeg har meget meget få venner og kun en af dem ser jeg. Det hele bliver meget hurtigt ens formet og man begynder ligeså stille at føle at ingen bryder sig om en og at ingen har lyst til at være sammen med en, så ender man med at sidde med tomhedsfølelse og det er der den er farlig.

så som i nok kan se, så er der en del at kæmpe med.. 
jeg er også typen, der bare tager imod, fx skældsord, tæsk you name it, men når nok så bliver nok, så får jeg simpelthen blackout og kan gå helt amok uden faktisk at vide, hvad jeg gør.. bagefter, når jeg er faldet til ro, aner jeg ikke hvad der er sket, og skal have det forklaret for at forstå, at nogen fx er sure på mig eller sådan noget. 

Nu skal i ikke gå hen og være "bange" for mig, eller for at skrive, for det er ikke ting der sker hver dag.. det er kun sket gangske få gange, at jeg har fået blackout, og "nårmalt" er jeg altså en stille og rolig pige, der bare forsøger at passe ind :D 

Igen Igen Igen.. det her er ikke for at få opmærksomhed. blok en forklaring af mig selv, og om borderline. :) 

Håber i kunne lide det, og måske endda bruge det, hos en i kender, men husk! 
Cutting er ikke for opmærksomhed, men et råb om hjælp.. hjælp kan for ange være rigtig svært at bide om, så hold øje med små "hints"
Og at forstå og at lytte er meget forskelligt! for fx mig er jeg fuldstændig ligeglad med om folk forstår det, bare man LYTTER! vil i/man gerne forstå det, så spørg ind til personen.. 

Det var alt for nu <3 


Læst 50 gange

Kommentering

Kommentering er er ikke muligt, da du ikke er logget ind.

har  selv&-
nbsp;  borderline &nbs-
p;flot  sk-
revet :D
02/03 kl. 22:42

Blogger

BetteMusen:
Velkommen til!

Funktioner

Del artiklen:


Opret note