Brugerbetingelser for siden Spot en Fake

Generel information om fakeprofiler
 
1. Spot en fake
- Sådan ser du om en profil er fake

2. Har du spottet en fake?
- Hvad du skal gøre, hvis du mener en profil er fake.

3. Anklaget for at være fake?
- Hvad du kan gøre for at afkræfte dette.

4.Generelt
- Vores politik på området.
 

1. SPOT EN FAKE
En fakeprofil vil typisk kunne spottes ved at se efter følgende:

 • Profilbillede/albumbilleder kan have meget støj, efter at billedet har været uploadet, klippet til og gemt flere gange. En ægte profil bør have et billeder af rimelig god kvalitet, medmindre det er tydeligt at billedet er taget med mobil eller webcam.
 • Profil/albumbilleder ligner ikke et dansk miljø. Kig efter landskab, arkitektur, tøjstil, møbler, stikkontakter, plakater osv. Feriefotos kan naturligvis forekomme, men er der kun billeder fra "ferien", er det mistænkeligt.
 • Har profilen nordiske/danske-træk. Typisk vil fake-profilbilleder være fundet på udenlandske sider, da fakeprofilen ellers hurtigt bliver afsløret. Der findes naturligvis også sydlandsk, eller østeuropæisk udseende personer i dk. Men ligner personen en High School amerikansk skolepige, eller en russisk gymnastikpige, indikerer det, at profilbilledet er kopieret fra en udenlandsk side.
 • Typisk vil en fakeprofil være en ung smuk pige, da disse får mest opmærksomhed. Det er ofte opmærksomhed, personen bag fakeprofilen har behov for.
 • På en fakeprofil vil nogle detaljer ofte ikke stemme overens. F.eks. vil postnummer og geografisk område ikke matche og andre ting vil virke utroværdige.
 • En god indikator for om en profil er troværdig, er hvis profilen har IRL venner på siden. Og altså ikke blot profiler mødt på nettet.
 • Har profilen, matchende profil andre steder, kontakt evt. profilen her og hør om det er den samme person. Har profilen absolut ingen profiler andre steder, er det også lidt mistænkeligt.
 • Findes der flere billeder af profilen, kan man forsøge at se om personen rent faktisk er den samme på alle billederne. Kig f.eks. efter skønhedspletter, øjenfarve og næseform.
   

Sammenlagt skulle ovenstående give et godt indtryk af om profilen er falsk. En stærk indikation af at en profil er fake, er, hvis man tilfældigt falder over samme billede på en udenlandsk side.

2. SPOTTET EN FAKE?
Husk det ikke er fedt at blive anklaget for at være fake, slet ikke hvis anklagen er sand. Men det er uretfærdigt, hvis profilen er ægte. Så vær sikker før du anklager nogen.

Er du i tvivl om profilen er fake. Spørg da om personen har flere andre billeder, nyere billeder f.eks. fra andre steder.
Hvis du har mistanke eller et bevis for at en profil på Faceup er fake, så skriv til profilen Administrator med din begrundelse i bedste detektivstil.
Mød aldrig en profil, eller giv profilen dine personligeoplysninger, hvis du er det mindste i tvivl om, at profilen er fake eller ej!

3. SELV ANKLAGET
Skulle du selv blive anklaget for at være fake. Så er det let at bevise, hvis det ikke passer.
Fremgangsmåden på Faceup er ganske simpel og som følgende:

 1. Tag et billede, hvor du ved siden af dit ansigt viser tegnsprogssymbolet for F:
  Tegnsymbol F
            Tegnsymbolet for F.
 2. Tilføj dette billede til et fotoalbum med billeder af dig og kald det f.eks. "Im real".

Hvis ellers billedet tydeligt ligner de andre billeder af dig. Kan alle se, at du ikke er fake.

4. GENERELT
Fake profiler er uønskede her på faceup. Vi mener, de ødelægger oplevelsen for alle de andre seriøse. Fake-profiler slettes og blokkeres fra yderligere adgang til siden.
I grove/gentagne tilfælde kan politianmeldelse komme på tale med henvisning til bedrageriparagrafferne.
Med venlig hilsen
Faceup.dk  


 © Copyright 2015 - FaceUP