FaceUP Logo

året der gik 2013

Udgivet 12/01 - 2014Opdateret 12/01 - 20142014-01-12

 

What is a friend? A single soul dwelling in two bodies.”

 

De sidste par år har jeg rundet året af ved at skrive et året der gik indlæg. Normalt er det blevet skrevet mellem jul og nytår. Men inspirationen har ikke været der så dermed blev det lidt forsinket.

 

2013 er og har været som jeg skrev til Line for et par uger siden, noget nær det fantastiske, jeg har været i fem lande dette år og udfordret mig selv mere end før, jeg har ikke bare taget chancer, jeg har nærmest grebet dem før de kom. Singapore, Ghana, Scotland, England og Tyskland, fire ud af fem lande havde jeg aldrig været i før 2013, ja inden jeg tog til Ghana havde jeg aldrig været udenfor Europa.

 

Så oplevelserne har fyldt rigtig meget i 2013 jah jeg har været udenlands fire måneder af dette år ca og det har givet perspektiver, venner og indblik i mig selv.

 

Jeg havde ferie på et underligt tidspunkt i år, nemlig otte uger op til jul og jeg tog til Sjælland i to uger, af en grund, venskaber. Venskaber jeg i løbet af mine mange rejser har gjort mig selv opmærksom på, at jeg er blevet nødt til at tage mig mere af, ikke for andres skyld men for min egen… hvorfor…? Jo jeg har i mange år taget venskaber lidt for givet, fordi jeg altid meget hurtigt og nemt er kommet tæt på dem jeg har i mit liv, men da jeg sad i Singapore alene og kiggede udover området, kom jeg til at tænke på hvem jeg havde tæt på i mit liv, og hvem jeg ikke rigtig følte mig så knyttet til mere…. Svaret blev at jeg simpelthen blev nødt til at tage mig sammen, give mig tid til de venskaber jeg har haft i mit liv, men ikke har sørget for.

 

Så jeg fik på de to uger på Sjælland set min gamle roomie fra efterskolen, som jeg ikke har set i tolv år, min bedste vens søn fik jeg set og jeg fik besøgt Rie, Patrick og Stinna.

 

Det kunne ikke ha været bedre… og lige præcis med Stinna, fik jeg bekræftet noget jeg fandt ud af på Fjellerup turen i sin tid… nemlig at mig og hende vi har det godt sammen, og vi kan sammen og dermed blev det ikke kun gammel venskaber der blev vedligeholdt, men også et nyt opstod, som jeg har tænkt mig at passe påJ

 

Jeg har været gladere i 2013 end jeg har været i mange år, jeg har fundet frem til ting som jeg havde brug for at finde, jeg har fundet mig selv på en anden måde end før, og bedst af alt jeg er begyndt at finde tilbage igen til det der virkede førhen, de ting jeg ikke har turdet at gå tilbage til fordi det mindede for meget om fortiden.

 

Jeg tænker tilbage på fortiden på en anden måde, nu. Jeg bruger det mere til at styrke mig selv, og tage nyere beslutninger, baseret på gamle tanker.

 

Jeg forholder mig til verden på flere forskellige måder fordi jeg tør at se flere perspektiver ind i sammenhængen. Det fantastisk at et år kan gøre den forskel. Det fantastisk at venskaber kan gøre så meget uden enlig at gøre noget.

 

2013 har på mange måder været svaret på 10 års kamp, det er som om at alle de små kampe, de små rod man som menneske altid slås med, har været lidt nemmere. Ikke at livet er meget nemmere end før, fordi jeg kæmper stadig med en masse ting og der opstår altid nye situationer, hvor man ikke kan drage på erfaringen men må tage stilling til et perspektiv man ikke har set før.

 

Jeg har ikke helt fundet ud af hvad 2014s mål skal være, så jeg tror jeg lader det være målløst på en måde… 2013 bød ikke kun på fornyelser af venskaber, men også rygestop, og en kamp for at komme tilbage til mit livs form, som jeg husker den. Jeg er stille og roligt i gang med at finde mit personlige træningsprogram og gøre mig klar til 2015 hvor drømmen om Kina skal udleves, jeg spare sammen og træner som aldrig før…

 

Jeg fandt ud af med 2013 året at jeg har en eminent viljestyrke, min søster har tilsyneladende altid set det, i og med hun sagde en dag til mig, ; jamen Morten sådan har det jo altid været med dig, når du sætter dig noget i hovedet, så gør du det bare, der ingenting der stopper dig på din vej.

 

Det har jeg så fundet ud af at det faktisk er rigtigt, og den egenskab er måske det jeg er bedst til. Jah hvorfor snakker jeg lige om det nu? Det simpelthen fordi jeg har i flere år gået og prøvet at finde frem til hvad jeg enlig var bedst til, sådan den der ene ting hvor jeg bare er bedre end de fleste, men har ikke rigtig fundet frem til den ting endnu, fordi jeg finder mig selv så middelmådig til rigtig mange ting frem for mega god til nogle få ting.

 

Everyone tells you what to do, and what is good for you, they don´t want you to find your own answers, they want you to believe their answer. Stop searching for the answer on the outside and start to find it inside.

 

Det måske den søgning jeg skal sætte som et del mål for 2014? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare at kan jeg få noget nær et år som 2013 igen så kommer mit liv til at blive helt fantastisk fremover.

 

Som altid sender jeg en tanke til min fortid og de mennesker der er omkring mig uden at være til mere… jeg savner jer, som altid og i er altid med mig, forever and always. I love you…

 

“I think if I've learned anything about friendship, it's to hang in, stay connected, fight for them, and let them fight for you. Don't walk away, don't be distracted, don't be too busy or tired, and don’t take them for granted. Friends are part of the glue that holds life and faith together.

 

Happy new year…

 

Håber folket bliver ved med at læse med I 2014

 

Læst 5 gange

Kommentering

Kommentering er er ikke muligt, da du ikke er logget ind.

Funktioner

Del artiklen:


Opret note