FaceUP Logo

Kroniske (Vedvarende) problemstillinger
Hvordan kan jeg beskrive det at have konstante smerter? hmm...

Udgivet 08/03 - 2021

Christine Miserandino metode fra 03 er ret sigende: The Spoon Theory, jeg læste den engang i 06 eller 07, benyt:

Marker understreget tekst, kopier og sæt ind i browser:

https://cdn.totalcomputersusa.com/butyoudontlooksick.com/uploads/2010/02/BYDLS-TheSpoonTheory.pdf

 

Nogle dage har jeg 0 skeer at gøre brug af, gennemsnitligt er der nok omkring 15 skeer at gøre brug af for mit vedkommende.

Desværre er det aldrig til at vide på forhånd, hvordan dagen i morgen bliver mht. smerter. Så jeg kan kun forholde mig til dagen i dag. Efter at have brugt nogle skeer på at komme ud af sengen fået tøj på og over i rullestolen. Derefter kan jeg vurdere, hvor mange skeer jeg har at gøre brug af denne dag, ud fra hvordan min ryg brokker sig på dette tidspunkt.

Jeg planlægger ofte lidt fremad mht, madlavning, så jeg altid har til et par dage. Men det holder ikke altid, så der skal også være lagt nok penge til side, til de dage hvor jeg er tvunget til at købe mad ude fra, for at få noget at spise.

Hvis der ikke er så mange skeer at gøre godt med en dag, så er jeg nødt til at prioritere, om der er skeer nok til at jeg kan gå i bad og lave mad, eller om det bliver til et bad og mad udefra, eller om jeg laver mad og udskyder at gå i bad til en anden dag. Der kommer det så an på, om der er lagt nok til side på madkontoen...

Nogle dage vælger jeg også at give det hele fingeren, og gøre som jeg har lyst til, og jeg kender konsekvensen efterfølgende, men jeg vil også nyde det at leve engang imellem konsekvenser medregnet. Konsekvensen er altid en eller flere dage med 0 skeer at gøre brug af. Betyder konkret at der ikke mulighed for andet, end at kravle på alle firte efter bedste formåen når toiletbesøg skal foretages, den eller de efterfølgende dage.

Er det ikke meget kedeligt?

"Næ, det er kun kedelige mennesker, som keder sig." som jeg plejer at sige til det spørgsmål.

Jeg har heldigvis oplevet en hel del, som har givet båede gode og dårlige minder, og minder er gode at have, de kan være en god bund at fantasere ud fra, og så flyver tiden plusselig hurtigt. og så er det snart tid til en ny dag, og forhåbentligt er der ladet lidt op i ske banken, så jeg kan lave noget andet i morgen. Gerne noget andet end at ligge og kigge op i loftet og mindes og fantasere. Hænder også jeg ser noget hjernedødt flimmertossekasse, via streamingtjænester.

Får se hvad morgendagen bringer...

 

http://www.k10.dk/media/skema/smerteskema.pdf

Mit "normale" smerteniveau svinger imellem 7 og 10 på smerteskalaen, desværre kan jeg ikke smertedækkes, alt afprøvet i de 4 år jeg var tilknyttet smertecenter, uden eller kun med ubetydelig smertelindrende effekt, noget af det afprøvede fik jeg tillige en allergisk reaktion på, uden smertelindring. Det ene kunne måske have opvejet det andet, hvis der havde været en betydelig smertelindrende effekt.

De gange der blev forsøgt med smertelindrende binyrebarkhormon blokader sprøjtet ind i rygmusklerne, der virkede de højst hver tredje gang og det kun i nogle få timer.

Derfor bruger jeg 0,- kr på smertestillende, og der er mere end 10 år til, at der måske kommer noget nyt der kunne have interesse at afprøve. Men det er ikke alt der bliver godkendt af de danske myndigheder.

Læst 1 gang

Kommentering

Kommentering er er ikke muligt, da du ikke er logget ind.

Heluvaride,
Nedenomogopigen

Lukkede øjnen for at få et kort hvil, vågnede lidt efter og skrev lidt, mens jeg skrev kom vejtromlen buldrende, først lidt mere end det vanlige, men ret hurtigt, føltes det som om den stod stille og lavede hjulspind... hjernen stod af og fokus forsvandt, skulle dog lige tjekke for stavefejl og så forsvandt koncentrationen i et par minutter, hvad var det lige som ikke kunne vente?

Fik trykket på send og fik corpuset manøvret over på sengen, og prøvede først med nato stilling, nej, det blev kun værre, begyndte at fryse og ryste, og smerterne tiltog kun, lå og jamrede lidt over hvor irriterende ondt det gjorde, men når ingen lytter hvorfor så jamre og plapre.
Når ingen ser dig græde, hvorfor så lade tårene trille?

Spild af vand og tåre... Men kæft det gjorde ondt i morges, ved 04-05 tiden.
Jeg håbede og ventede på det blev til en 10’er så jeg ikke kunne mærke noget.

Men efter nogle timer, var jeg tilbage på en 7’er igen, efter en led 9’er.
15/03-21
Forbi Bispebjeg i går... biopsi af hudprøve... og den håber jeg så på at jeg ikke får svar på, for hvis jeg mod forventning får et retur svar, så er det med dårligt ny.

Hvilket jeg syntes jeg har haft lidt rigeligt af, i løbet af i år.
Der må godt blæse lidt positivt, af en og anden art, i den her retning, tak. :D
06/10-22

Funktioner

Del artiklen:


Opret note